Na akkor jöjjön megint egy almás, de ez most keksz lesz. Kellemesen almás, omlós és még egészséges is. Kitűnő, tízóraira vagy uzsonnára egy tea mellé.
Hozzávalók:
110 g zabpehelyliszt
75 g zabpehely
50 g fruktóz
1 csipet só
1 kk. fahéj
½ kk. szódabikarbóna
1 tojás sárgája
100 g vaj
2 kk. vanília aroma
2 tk. diabetikus méz
1 db alma
A száraz hozzávalókat kimérjük egy mély tálba, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, vanília aromát, mézet, olvasztott vajat és a reszelt almát. Keverjük össze az egészet és a masszából kanál segítségével tegyünk diónyi halmokat sütőpapírral bélelt tepsire. Kézzel lapítsuk el egy kicsit a halmokat. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 12 percig sütjük.
Címkék: alma, keksz, zabpehely, zabpehelyliszt