A
tészta megegyezik a korábbi töltött kelt kifliével, a tölteléknél viszont édesre váltottam, így került bele a házi
cukormentes szilvalekvár. A végeredmény egy könnyen elkészíthető, isteni finom
és kiadós szilvalekváros kifli lett.
Hozzávalók:
a
tésztához:
40 dkg búza
finomliszt
10 dkg
teljes kiőrlésű búzaliszt
1 dl
étolaj
1 tojás
1 tk.
só
1 ek.
tejföl
5 dkg
élesztő
2 dl
tej
1 tk.
fruktóz
a töltelékhez:
cukormentes
szilvalekvár
tetejére:
1 tojás
A
tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a fruktózzal, majd kelesztő
tálba öntjük és hozzáadjuk az olajat, tojást, sót, tejfölt és összedolgozzuk a
kétféle liszttel. A tésztából cipót formázunk és meleg helyen, letakarva,
kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk,
fél cm vastagságúra kinyújtjuk és kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre vágjuk. A tésztadarabokra
ráhalmozzuk a sűrű szilvalekvárt, feltekerjük, majd sütőpapírral borított sütőlemezre
helyezzük őket. A tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és 200 fokra
előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Címkék: kelt tészta, kifli, lekvár, szilvalekvár, töltött kifli