Most
készítettem először sajtgolyót, és bizony nem gondoltam volna, hogy ennyire
finom. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, akár köretként vagy csak önmagában
egy kis mártogatóssal is fogyasztható. Fele-fele arányban használtam a
sajtgolyókhoz trappista és füstölt sajtot, de gondolom, lehet másféle sajttokkal
is helyettesíteni. Biztos vagyok benne, hogy ezen túl gyakran fogok készíteni
majd ilyen sajtgolyó falatokat.
Hozzávalók: (25 db golyóhoz)
10 dkg
liszt
15 dkg
reszelt sajt (trappista és füstölt sajt fele-fele arányban)
½ kk.
só
2 tojás
olaj a
sütéshez
A
sajtokat lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojásokat és
összegyúrjuk. A tésztából kisebb dió méretű golyókat formázunk és bő forró
olajban aranyszínűre sütjük őket. Készíthetünk a sajtgolyókhoz mártogatósként
fokhagymás tejfölt.
Címkék: egyszerű, előétel, gyors, köret, sajtgolyó, sajtos, sós