Egy
újabb palacsintareceptet hoztam, ami egy gluténmentes lekváros palacsinta
rizsliszttel. Érdemes kipróbálni ezt a klasszikustól kicsit eltérő, de ízében nagyon
finom és egészségesebb palacsintát, amely ráadásul diétába is beilleszthető. A
töltelék ízlés szerint variálható, de ez a kajszibarack lekváros verzió
étcsokoládéval meglocsolva nagyon jó együtt.
Hozzávalók:
a
palacsintatésztához:
10 dkg rizsliszt
1 kk.
xilit
csipet
só
2 tojás
2 dl
tej
3 ek. étolaj
a töltelékhez:
cukormentes
kajszibarack dzsem
a
tetejére:
pár
kocka cukor- és gluténmentes étcsokoládé
A
liszthez hozzáadjuk a csipet sót, a kiskanál xilitet, a tojásokat és a tejet,
majd kézi habverővel alaposan összekeverjük az egészet. A végén keverjük a
tésztához az étolajat, hogy a sütéshez már ne keljen használnunk. A serpenyőt felforrósítjuk,
beleöntünk egy merőkanálnyi adagot a palacsintatésztából, elterítjük és pár
perc alatt mindkét oldalát készre sütjük. A kész palacsintákat megkenjük kajszibarack
dzsemmel, feltekerjük őket és olvasztott étcsokoládét csorgatunk a tetejükre.
Címkék: cukormentes, desszert, édesség, egészséges, egyszerű, gluténmentes, gyors, palacsinta