Egy
keksz, amivel nem kell sokat pepecselni, mégis nagyon finom, omlós a kávétól
pedig igazán különleges.
Hozzávalók:
15
dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10
dkg vaj
1
tojás sárgája
5
dkg eritriol porrá őrölve
csipet
só
¼
mokkáskanál fahéj
½
dl habtejszín
2
g instant kávé
a
kekszek tetejére:
1
tojás fehérje
1
ek. barna nádcukor
¼
mokkáskanál instant kávé
A
tejszínt melegítsük fel egy kisebb edényben és oldjuk fel benne a kávét. A puha
vajat keverjük habosra a porrá őrölt eritriollal és egy csipet sóval. A
keverékhez adjuk hozzá a tojás sárgáját, a kávés tejszínt, a fahéjat és a lisztet,
majd az egészet gyúrjuk össze. A tésztát folpackba csomagolva pihentessük 30
percet a hűtőben, azután lisztezett munkafelületen nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagságúra
és szaggassunk belőle csillag alakú formákat. A kekszeket rakosgassuk sütőpapírral
fedett lemezre, a tetejüket kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével és szórjuk
meg a kávés nádcukorral. 160 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15-20 percig
süssük. A kekszek a sütőből kivéve még puhák, de pár perc alatt
megszilárdulnak, utána rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni őket.
Az alaprecept
innen van, amit módosítottam egy kicsit.
Címkék: aprósütemény, kávés, keksz