Kávés csillagok

 

Egy keksz, amivel nem kell sokat pepecselni, mégis nagyon finom, omlós a kávétól pedig igazán különleges.

Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
5 dkg eritriol porrá őrölve
csipet só
¼ mokkáskanál fahéj
½ dl habtejszín
2 g instant kávé

a kekszek tetejére:
1 tojás fehérje
1 ek. barna nádcukor
¼ mokkáskanál instant kávé

A tejszínt melegítsük fel egy kisebb edényben és oldjuk fel benne a kávét. A puha vajat keverjük habosra a porrá őrölt eritriollal és egy csipet sóval. A keverékhez adjuk hozzá a tojás sárgáját, a kávés tejszínt, a fahéjat és a lisztet, majd az egészet gyúrjuk össze. A tésztát folpackba csomagolva pihentessük 30 percet a hűtőben, azután lisztezett munkafelületen nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagságúra és szaggassunk belőle csillag alakú formákat. A kekszeket rakosgassuk sütőpapírral fedett lemezre, a tetejüket kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével és szórjuk meg a kávés nádcukorral. 160 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15-20 percig süssük. A kekszek a sütőből kivéve még puhák, de pár perc alatt megszilárdulnak, utána rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni őket.
  

Az alaprecept innen van, amit módosítottam egy kicsit.

Címkék: , ,