Fehér csokoládés sajttorta


A karácsonyi menü lezárására idén ez a fehér csokoládés sajttorta készült nálunk. Finom, krémes, gyorsan összeállítható, nem kell sütni, szóval egyszerűen fantasztikus.
Ezzel a desszerttel kívánok mindenkinek
Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket!

Hozzávalók:
150 dkg zabkeksz
5 dkg vaj
250 dkg Philadelphia krémsajt
8 dkg diabetikus fehér csokoládé
150 ml tejszín
½ csomag habfixáló

a tetejére:
pár kocka étcsokoládé
néhány szem mandula

A kekszet összetörjük vagy aprítóban megdaráljuk, majd az olvasztott vajjal összedolgozzuk. Egy 18 cm-es csatos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és belenyomkodjuk a kekszmorzsát. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
A fehér csokoládét microsütőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a krémsajthoz és simára keverjük. A tejszínhabot felverjük egy fél csomag habfixálóval, majd összekeverjük a fehércsokoládés sajtkrémmel. A masszát a kekszrétegre simítjuk és visszatesszük a hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.
Tálaláshoz a tortát késsel körbevágjuk, mielőtt óvatosan levesszük róla a formát, majd tortatálra helyezzük. Az étcsokoládét microsütőben megolvasztjuk és tetszőlegesen dekoráljuk vele a torta tetejét. A mandulaszemeket durvára törjük és a tetejére szórjuk.



Címkék: , , , , , , ,