A
karácsonyi menü lezárására idén ez a fehér csokoládés sajttorta készült nálunk. Finom,
krémes, gyorsan összeállítható, nem kell sütni, szóval egyszerűen fantasztikus.
Ezzel a
desszerttel kívánok mindenkinek
Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Hozzávalók:
150 dkg
zabkeksz
5 dkg vaj
250 dkg
Philadelphia krémsajt
8 dkg diabetikus
fehér csokoládé
150 ml
tejszín
½
csomag habfixáló
a
tetejére:
pár
kocka étcsokoládé
néhány
szem mandula
A
kekszet összetörjük vagy aprítóban megdaráljuk, majd az olvasztott vajjal
összedolgozzuk. Egy 18 cm-es csatos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és
belenyomkodjuk a kekszmorzsát. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
A
fehér csokoládét microsütőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a krémsajthoz és simára
keverjük. A tejszínhabot felverjük egy fél csomag habfixálóval, majd
összekeverjük a fehércsokoládés sajtkrémmel. A masszát a kekszrétegre simítjuk
és visszatesszük a hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.
Tálaláshoz
a tortát késsel körbevágjuk, mielőtt óvatosan levesszük róla a formát, majd
tortatálra helyezzük. Az étcsokoládét microsütőben megolvasztjuk és tetszőlegesen
dekoráljuk vele a torta tetejét. A mandulaszemeket durvára törjük és a tetejére
szórjuk.
Címkék: desszert, édesség, egyszerű, gyors, karácsony, sajttorta, sütés nélkül, torta