Falatnyi mogyorós kekszcsókok
csokoládékrémmel töltve. A Baci di Dama, csokoládéval összeragasztott két
mogyorós keksz, ami arról kapta nevét, hogy leginkább egy hölgy csókjára
emlékeztet. Ez az aprósüti nem csak látványos, hanem igazi olasz finomság is. Az
elkészítése pedig egyszerű és játékos. A tésztából előbb apró gombócokat kell
formázni, majd ha kisültek, olvasztott csokoládéval, kettesével
összeragasztgatni.
Hozzávalók:
a tésztához:
14 dkg őrölt mogyoró
14 dkg rizsliszt
6 dkg xilit
10 dkg vaj
csipet só
a töltelékhez:
5 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
Egy mélyebb tálban
összekeverjük a rizslisztet, a csipet sót, az őrölt mogyorót és a xilitet, majd
elmorzsoljuk benne a felkockázott szobahőmérsékletű vajat. Gyors mozdulatokkal
összegyúrjuk a tésztát és 2-3 órára hűtőbe tesszük pihenni. A hideg tésztából
formázzunk egyforma kis gombócokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 160
fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. A csokoládét felolvasztjuk
a vajjal és a kekszeket kettesével összeragasztjuk vele. Hagyjuk megdermedni a
csokoládét, utána tálalható.
A recept
innen van.
Címkék: egyszerű, keksz, mogyoró, olasz