Már szerepelt korábban csicsókás pogácsa recept a blogon, de mivel megmaradt egy adagnyi a csicsóka krémleves készítésekor, úgy döntöttem pogácsa lesz belőle és kicsit módosítom az akkori receptet is. Nagyon finom lett és még másnap is ugyanolyan szaftos és puha, mint frissen.
Hozzávalók
40 dkg liszt
20 dkg csicsóka
10 dkg kókuszzsír
1 tojás
2 tk. só
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 tk. fruktóz
tetejére:
1 tojás sárgája + 1-2 ek. tej
A csicsókát hámozás és felkockázás után puhára főzzük, majd még melegen krumplinyomóval összetörjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A tésztához a lisztben elkeverjük a sót, majd összedolgozzuk a csicsókapürével, a felolvasztott kókuszzsírral, tojással és a felfuttatott élesztővel. Legalább egy órát pihentetjük a tésztát, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle. A tojásos keverékkel lekenjük a tetejüket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Címkék: csicsóka, pogácsa, sós