Csak kicseréltem a sima lisztet rizslisztre, és tessék kész is a szuperfinom egészségesebb tejespite verzió. Ez is egy villámgyors desszert, érdemes
kipróbálni.
Hozzávalók:
10 dkg rizsliszt
1 kk. búzasikér
20 dkg túró
2 dl tej
3 tojás
5 dkg eritriol
1 ek. vaníliás nyírfacukor
csipet só
gránátalma magok (kb. egy maroknyi)
A tojásokat kikeverjük az eritriollal és a
vaníliás nyírfacukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, a búzasikért és a csipet
sót. Utána hozzáadjuk a túrót és a tejet és jól összekeverjük az egészet. Egy
kivajazott pitetálba öntjük a híg tejes masszát, rászórjuk a gránátalma magokat
és előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük. A kész desszertre szórjunk
egy kevés nyírfa porcukrot, és tálaljuk langyosan.
Címkék: clafoutis, desszert, gránátalma, sütemény, tejespite, túró