Habkönnyű túrós süti

 

Nagyon egyszerűen és gyorsan összedobható süti, és ráadásul liszt sem kell bele, így gluténmentes is. Egyszerre habkönnyű, puha és szaftos, szerintem tökéletes!

Hozzávalók:
35 dkg túró
2 ek. natúr joghurt
1 ek. vanília aroma
3 ek. eritrit
1 ek. vaníliás nyírfacukor
1 csomag vaníliás pudingpor (cukrozatlan, gluténmentes)
½ cirtom reszelt héja
4 tojás
csipet só

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az eritrittel és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a reszelt citromhéjat a joghurtot, a pudingport és a túrót. Jól keverjük össze az egészet, majd óvatosan forgassuk hozzá a felvert habot. A kész masszát öntsük szilikon sütőformába (az enyém 20 x 23 cm-es) vagy sütőpapírral bélelt tepsibe és 170 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.  

Mindenféle feltét nélkül, önmagában is nagyon finom, de tovább lehet turbózni gyümölccsel, lekvárral vagy egy kis fahéjjal és nyírfaporcukorral megszórva.



A receptötlet innen van.

Címkék: , , ,