Nagyon egyszerűen és gyorsan összedobható süti,
és ráadásul liszt sem kell bele, így gluténmentes is. Egyszerre habkönnyű, puha
és szaftos, szerintem tökéletes!
Hozzávalók:
35 dkg túró
2 ek. natúr joghurt
1 ek. vanília aroma
3 ek. eritrit
1 ek. vaníliás nyírfacukor
1 csomag vaníliás pudingpor (cukrozatlan,
gluténmentes)
½ cirtom reszelt héja
4 tojás
csipet só
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy
csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az eritrittel és a vaníliás cukorral
habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a reszelt citromhéjat a
joghurtot, a pudingport és a túrót. Jól keverjük össze az egészet, majd
óvatosan forgassuk hozzá a felvert habot. A kész masszát öntsük szilikon
sütőformába (az enyém 20 x 23 cm-es) vagy sütőpapírral bélelt tepsibe és 170
fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.
Mindenféle
feltét nélkül, önmagában is nagyon finom, de tovább lehet turbózni gyümölccsel,
lekvárral vagy egy kis fahéjjal és nyírfaporcukorral megszórva.
Címkék: gluténmentes, lisztmentes, sütemény, túró