Egyre többet lehet hallani mostanában a chia magról
és a szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásairól. Érdemes rendszeresen
fogyasztani, mert kalóriatartalma szinte nincs, viszont magas a rosttartalma, sok
ásványi anyagot és vitamint tartalmaz és nagy százalékban található benne omega
3 zsírsav.
A chia magot számtalan módon fogyaszthatjuk, de az
egyik legegyszerűbb felhasználása, ha főzés nélkül készítünk belőle pudingot.
Mivel teltség érzetet nyújt, kisebb adagokban gondolkodjunk készítésekor. De nézzük
is ezt a különleges és nagyon finom desszertet.
Hozzávalók: (2 adaghoz)
2 dl tej
2 ek. chia mag
0,5-1 tk. vaníliás xilit
gránátalma a tálaláshoz
A tejhez hozzáadjuk a chia magot és az édesítőt,
jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára vagy egy éjszakára, hogy a
magok megduzzadjanak és kissé zselés, pudingszerű állagot kapjunk. Tálalás
előtt keverjük át, szórjuk meg ízlés szerint gránátalma magokkal.
Bármilyen gyümölccsel variálható, de nagyon finom
étcsokoládé darabokkal vagy fehércsokoládé reszelékkel is.
Címkék: chia mag, chia puding, desszert, egészséges, gránátalma, pohárdesszert, puding