
Egyik kedvenc gyors desszertem most szilvával és
sok-sok fahéjjal. Egyszerűen mennyei.
Hozzávalók:
gyümölcsös réteghez:
50 dkg szilva (kimagozva)
2 ek. kókuszvirág cukor
1 ek. fahéj
tésztához:
5 dkg tk. búzaliszt
5 dkg aprószemű zabpehely
1 ek. xilit porcukor
5 dkg hideg vaj
+ 1-2 ek. kókuszvirág cukor a morzsa tetejére
A felezett szilvákat hőálló tálba tesszük, összeforgatjuk
a kókuszvirág cukorral és a fahéjjal. A tésztához a lisztet, zabpelyhet, xilit porcukrot
és a felkockázott vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A gyümölcsös
rétegre egyenletesen elosztva rászórjuk a morzsát, meghintjük egy kevés kókuszvirág
cukorral, lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük,
majd fólia nélkül még 15 percig.
Szerintem langyosan a legfinomabb.
Címkék: crumble, fahéj, morzsasüti, szilva