Ez is egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept. A végeredmény pedig egy légiesen könnyű és hihetetlenül finom torta. Egyedül a sütési idő az, amit ki kell várni, addig azonban elkészíthető hozzá a körteszósz.
Hozzávalók: (18 cm átmérőjű tortaformához)
1 nagy doboz natúr görög joghurt (400 g)
3 tojás
5 dkg eritriol
4 dkg rizsliszt
1 kk. sütőpor
1 ek. kukoricakeményítő
1 ek. vanília aroma
körteszószhoz:
kb. 30 dkg körte (hámozva, darabolva)
1 ek. eritriol
1 tk. fahéj
1 ek. kukoricakeményítő + 1-2 ek. víz feloldani
Kivajazunk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kukoricakeményítőt, a görög joghurtot és a vanília aromát és jól összekeverjük az egészet. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd a tortaformába öntjük a masszát és 160 fokon 45 percig sütjük.
Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni (egy kicsit így is be fog esni a torta közepe).
Miközben sül a torta, elkészítjük a körteszószt hozzá. Ehhez a körtéket meghámozzuk, felkockázzuk és egy kisebb lábosban összekeverjük az eritriollal és a fahéjjal, majd néhány perc alatt megpároljuk. A végén hozzáöntjük a kevés vízben feloldott kukoricakeményítőt, hagyjuk, hogy egyet rottyanjon, majd zárjuk el a lángot és hűtsük ki.
Ha már kihűlt a szósz, kanalazzuk a torta tetejére.
Címkék: fahéj, gluténmentes, joghurt, körte, rizsliszt, torta