Kicsit megtévesztő lehet a recept címe, mivel ez a fajta dinnye csak kívül sárga, belül halványzöld, de ettől eltekintve ugyanolyan édes és finom, mint sárgahúsú társa.
Hozzávalók:
40 dkg Gália sárgadinnye (1 db kis dinnye)
1,5 dl víz
1 ek. citromlé
a sziruphoz:
néhány darab fahéj
néhány szem szegfűszeg
0,5 dl víz
3 ek. eritriol
1 tk. vanília aroma
a sűrítéshez:
1 dl főzőtejszín
A dinnyét félbevágjuk, a magos részt kiszedjük, a húsát egy fagylaltos kanál segítségével kivájjuk és a hozzáadott vízzel és citromlével néhány perc alatt puhára pároljuk. Közben elkészítjük a szirupot, amihez az eritriolt, a fahéj darabokat és néhány szegfűszeget összeforralunk. Ha kész, leszűrjük és a dinnyelevessel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Lehűtve tálaljuk.
Címkék: krémleves, sárgadinnye