Annyira nagy sikere volt múltkor a szedres-málnás
sajttortának, hogy úgy döntöttem ismét ezt készítek, csak most a málnát
áfonyára cseréltem. Ebben a melegben pont tökéletes desszert, nem kell sütni,
gyümölcsös és hideg.
Hozzávalók:
200 g zabkeksz (Zabfalatok)
8 dkg vaj
500 g mascarpone
1 ek. vanília aroma
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
3 ek. eritriol (porrá őrölve)
szeder és áfonya vegyesen (ízlés
szerint vagy annyi amennyi a torta tetejét befedi)
A kekszet aprítóban ledaráljuk és az olvasztott
vajjal összekeverjük. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibélelünk
sütőpapírral és a kekszes masszát az alján elegyengetjük, majd hűtőbe rakjuk. A
krémhez a tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, a porrá őrölt
eritriolt és keményre verjük. A mascarponéhoz hozzákeverjük a vanília aromát és
a felvert tejszínt. A krémet rákanalazzuk a kekszes alapra és legalább 2-3
órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. A gyümölcsöket tálalás
előtt rátesszük a tetejére.