Egyszerűen és villámgyorsan összehozható
torta, a végeredmény pedig egy tökéletes desszert, forró nyári napokra. Finom
krémes és könnyű, nagyon jó választás fagyi helyett is akár. Mire észbe kaptam,
hogy készítsek fotót a tortáról, már csak egy kisebb darab maradt belőle.
Hozzávalók:
215 g zabkeksz (1 guriga Zabfalatok)
500 g mascarpone
2 dl habtejszín
4 dkg eritriol (porrá őrölve)
1 ek. vanília aroma
10 dkg vaj
1 csomag zselatin expressz
szeder és málna vegyesen (ízlés
szerint vagy annyi amennyi a torta tetejét befedi)
A kekszet aprítóban ledaráljuk és az olvasztott
vajjal összekeverjük. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibélelünk
sütőpapírral és a kekszes masszát az alján elegyengetjük, majd hűtőbe rakjuk.
A krémhez a tejszínt félig felverjük,
hozzáadjuk a habfixálót, a porrá őrölt eritriolt és keményre verjük. A
mascarponéhoz hozzákeverjük a vanília aromát és a felvert tejszínt. A krémet
rákanalazzuk a kekszes alapra és legalább 2-3 órára, de inkább egy éjszakára
hűtőbe tesszük dermedni. A gyümölcsöket tálalás előtt rátesszük a tetejére.
Címkék: desszert, gyümölcs, sajttorta, torta