Szedres-málnás sajttorta


Egyszerűen és villámgyorsan összehozható torta, a végeredmény pedig egy tökéletes desszert, forró nyári napokra. Finom krémes és könnyű, nagyon jó választás fagyi helyett is akár. Mire észbe kaptam, hogy készítsek fotót a tortáról, már csak egy kisebb darab maradt belőle.

Hozzávalók:
215 g zabkeksz (1 guriga Zabfalatok)
500 g mascarpone
2 dl habtejszín
4 dkg eritriol (porrá őrölve)
1 ek. vanília aroma
10 dkg vaj
1 csomag zselatin expressz
szeder és málna vegyesen (ízlés szerint vagy annyi amennyi a torta tetejét befedi)

A kekszet aprítóban ledaráljuk és az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral és a kekszes masszát az alján elegyengetjük, majd hűtőbe rakjuk.
A krémhez a tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, a porrá őrölt eritriolt és keményre verjük. A mascarponéhoz hozzákeverjük a vanília aromát és a felvert tejszínt. A krémet rákanalazzuk a kekszes alapra és legalább 2-3 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. A gyümölcsöket tálalás előtt rátesszük a tetejére.


Az ötlet innen van.

Címkék: , , ,