Könnyű és finom, ez jutott eszembe, amikor beleharaptam. Meggyel isteni, de más gyümölccsel is elkészíthető.
Hozzávalók (12 + 2 darabhoz):
30 dkg liszt
½ csomag sütőpor
½ kk. szódabikarbóna
4 tojás
7 dkg vaníliás xilit
1 kis doboz natúr joghurt (150 g)
0,5 dl olaj
15 dkg margarin
muffinonként 2-3 szem magozott meggy
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, az olajat és a natúr joghurtot. Belekeverjük a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a tojásfehérje felvert habját. Az így kapott masszával félig megtöltjük a muffin sütőformába helyezett kapszlikat, belerakosgatjuk a meggy szemeket, majd a maradék masszát rákanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
Címkék: cukormentes, meggy, muffin