Nem készítettem sós változatot eddig, mert számomra a muffin édességet jelent és nem tudtam összeegyeztetni magamban a sós ízzel. De most csak beadtam a derekam és sütöttem egy adaggal a férjem kedvéért. Neki nagyon ízlett én csak megkóstoltam, nem elképzelhetetlen, hogy fog még készülni máskor is sós változatban.
Hozzávalók (12 darabhoz):
1 fej lilahagyma
10-15 dkg bacon szalonna
30 dkg liszt
2 ½ tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
1 tk. só
bors
2 tojás
0,5 dl növényi olaj
2 dl tejföl
0,8 dl tej
5 dkg trappista sajt
Az apró kockára vágott szalonnát és hagymát pirítsuk meg serpenyőben. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és borsot. Másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá az olajat, tejet, tejfölt és a hagymás baconos keveréket. A száraz és a nedves részt dolgozzuk össze és az így kapott masszát kanalazzuk a muffinpapírral kibélelt sütőformába.
A 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük aranybarnára. A muffinokat sülés után még 5 percig pihentessük a tepsiben, utána szedjük ki őket.
Címkék: bacon, egyszerű, gyors, hagyma, muffin, sós