Csicsókás pogácsa


Első körben burgonyás pogácsát akartam csinálni, de eszembe jutott, hogy kaptam egy adag csicsókát, így végül csicsókás pogácsa készült. Nem bántam meg, mert nagyon finom és szaftos lett és még két-három nap után sem száradt ki.

Hozzávalók
375 g csicsóka
kb. 600 g liszt (amennyit felvesz)
12,5 dkg kókuszzsír
3 tk só
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 tk fruktóz
1 tojás
tetejére:
1 tojás sárgája + 1-2 ek. tej
szezámmag


A csicsókát hámozás és felkockázás után megfőzzük, ha kész, összetörjük és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A tésztához a lisztben elkeverjük a sót, majd összedolgozzuk a csicsókával, a felolvasztott kókuszzsírral, a tojással és a felfuttatott élesztővel. A tésztát legalább egy órát pihentetjük majd lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle. A tojásos keverékkel lekenjük a tetejüket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.  





Címkék: , ,