Egy egyszerűen elkészíthető tepertős pogácsa receptet hoztam, ami nagyon finom és még másnap is szaftos marad, nem szárad ki. Nem lehet elrontani.
Hozzávalók:
250 g búzaliszt
50 g tk. búzaliszt
110 dkg darált tepertő (én a morzsalékot használtam)
½ tasak szárított élesztő
2 kk. só
1 tojás
10 dkg sertészsír
1 dl tej
+ 1 tojás a lekenés
Az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük pihentetni másfél-két órára. Közben kétszer hajtogatjuk a tésztát. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat és a felvert tojással lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Címkék: pogácsa, sós, tepertő