Nincs is jobb, mint egy isteni finom sütőtök krémlevessel indítani az újévet. A hideg napokon igazán melengető érzés elfogyasztani belőle egy tányérral.
Hozzávalók:
1 közepes méretű sütőtök fele (nálam ez most 85 dkg tisztítva, felkockázva)
kb. 35-40 dkg burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 db húsleveskocka
só
bors
a tálaláshoz:
kockázott bacon szalonna pirítva
leves gyöngy
A sütőtököt és a burgonyát tisztítsuk meg, kockázzuk fel és tegyük egy nagyobb lábosba. Adjuk hozzá a megtisztított és négybe vágott vöröshagymát, a fokhagymagerezdet és öntsük fel vízzel addig, hogy ellepje az egészet. Ha kezd forrni, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a húsleveskockát. Miután megpuhult (kb. 25 perc) botmixerrel krémes állagúra összeturmixoljuk a levest. Ha szükséges után ízesíthetjük a levest és tálalhatjuk is pirított baconszalonnával és leves gyönggyel.
Címkék: krémleves, leves, sütőtök