Lisztmentes, könnyed, légies, nagyon finom, egyszóval egy nagyszerű sütemény, amit egyszerű elkészíteni. Kitűnő választás, ha nem akarunk a konyhában pepecselni, de azért mégis jól jönne egy kis desszert.
Hozzávalók:
16 dkg darált dió
10 dkg vaj
4 tojás
6 dkg fruktóz
1 mk. őrölt fahéj
A
vajat a fruktózzal és a tojások sárgájával kikeverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, darált
diót és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy őzgerincformát kivajazunk,
megszórjuk darált dióval, majd belesimítjuk a masszát. 165 fokra előmelegített
sütőben 25-30 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a formából borítsuk
ki egy tálcára a süteményt.
A recept innen van.
Címkék: desszert, dió, lisztmentes, sütemény