Majonézes burgonyasaláta


Az egyik legkedveltebb hidegkonyhai köretünk ez a burgonyasaláta. Könnyű elkészíteni, salátaként és köretként is remekül megállja a helyét.

Hozzávalók:
1 kg burgonya
5 tojás
2 kisebb lilahagyma

a házi majonézhez:
1 tojás sárgája
1 dl étolaj
2 tk. mustár

bors
kevés folyékony édesítőszer
1 nagy poharas tejföl

Elkészítjük a házi majonézt, amihez a tojás sárgáját kikeverjük a lassan adagolt olajjal, míg krémes nem lesz. Utána hozzáadjuk a mustárt, pici sót, borsot és folyékony édesítőt, majd keverjük bele a tejfölt.
Közben a tojásokat és a tisztított, felkockázott burgonyát is megfőzzük. A hagymát karikákra vágjuk. Miután a burgonya kihűlt, az egészet összekeverjük a majonézzel és hűtőbe tesszük néhány órára, de a legjobb, ha egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.


Címkék: , ,