Nagy előnye ennek a süteménynek, hogy sütés nélkül gyorsan elkészíthető. A végeredmény pedig egy isteni finom krémes desszert, ami nagyon jól passzol egy könnyű nyári ebédhez.
Hozzávalók:
az alaphoz:
8 dkg vaj
15 dkg diabetikus omlós keksz
a túrós töltelékhez:
25 dkg túró
1 cs. vaníliás pudingpor
1 citrom leve
6 dkg nyírfacukor
1 ek. vaníliás nyírfacukor
5 dl tejszín (én Hulala-t használtam)
1 dkg étkezési zselatin
Először készítsük el az alapot, hogy legyen ideje dermedni a hűtőben. Ehhez a kekszet daráljuk meg vagy morzsoljuk össze, adjuk hozzá a megolvasztott vajat és dolgozzuk össze. Egy jól gyúrható alapot kapunk, amit belerakunk egy hosszúkás üvegtál vagy bármilyen más formába vagy tortaformába és hűtőbe tesszük egy fél órára.
A pudingport keverjük el 2,5 dl hideg vízben, utána forraljuk fel, majd pedig hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, keverjük össze a túrót a citrom levével és a cukrokkal, majd adjuk hozzá a pudinghoz. A zselatint oldjuk fel 1 dl forró vízben, és ha kihűlt, ezt is adjuk hozzá a krémhez a habbá vert tejszínnel együtt.
A kész tejszínes-túrós krémet simítsuk rá a kekszes alapra és tegyük vissza néhány órára a hűtőbe.
A tetejét díszíthetjük citromkarikákkal.
A recepthez az ötlet innen van.
Címkék: citrom, desszert, gyümölcs, nyári étel, sütemény, sütés nélkül, tejszín, túró