Hideg meggyleves


Ha gyümölcsleves, akkor meggyleves, nekem ez a kedvenc. Alig várom minden évben, hogy elkészítsem az első nyárias napok beköszöntével. Sokszor úgy fogyasztom, akár csak egy desszert lenne, étkezés után vagy magában, amikor megkívánom, és jól esne valami hűsítő finomság. Fagyi, jégkrém helyett is simán elmegy. Van, hogy készítek mellé vaníliapudingot is és azzal együtt esszük, mennyei. Nem szoktam a hozzávalókat mérni csak érzésre készítem, de megpróbálom nagyjából leírni, aztán mindenki variálhatja a saját és családja ízlése szerint.

Hozzávalók: (3-4 személyre)
50 dkg kimagozott meggy
2 liter víz
egész/darabos fahéj (néhány darab)
egész szegfűszeg (néhány darab)
csipet só
4 ek. vaníliás nyírfacukor
2-2,5 dl tejföl
2-3 tk. zabliszt

A vizet forraljuk fel a fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és egy csipet sóval. Tegyük bele a meggyet és forraljuk fel újra. A tejfölt keverjük ki a liszttel és adjuk hozzá a leveshez, majd újra forraljuk össze. Lehűtve tálaljuk.


Címkék: , ,