Még mindig nagyon sok szilva van itthon a
fagyasztóban, így hamar eldőlt, hogy valamilyen szilvás süteményt fogok
készíteni a hétvégén.
Végül az alap receptötletet innen vettem. Átalakítottam
és ez sült ki belőle. Nagyon finom lett.
Hozzávalók:
50 dkg magozott szilva
5 dkg vaj
5 dkg nyírfacukor
1 ek. vaníliás nyírfacukor
2 tojás
csipet só
6 dkg tk. tönkölybúza liszt
2,5 dkg étkezési keményítő
½ kk. sütőpor
2,5 dkg kókuszreszelék
½ kk. rum aroma
1 kk fahéj
A vajat a cukrokkal, a csipet sóval és a
tojásokkal habosra keverjük. Külön tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral,
az étkezési keményítővel és a fahéjjal, majd összedolgozzuk a tojásos krémmel. Végül
hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a rum aromát. Kivajazott, lisztezett
piteformába simítjuk a masszát, majd a felezett szilvákkal körbe rakjuk úgy,
hogy az oldalukra állítva bele is nyomkodjuk a tésztába.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig
sütjük.
Címkék: diabetikus, sütemény, szilva, teljes kiőrlésű liszt