Mindenképp ki
akartam próbálni a Triple ChokolateCookie diabetikus változatát. Kíváncsi voltam mi sül ki belőle mennyire fog
hasonlítani az eredetire, mennyire tudja hozni azt az íz világot. Nem csalódtam,
kicsit más, de ugyanannyira csokis. A zablisztnek köszönhetően ugyan pillekönnyű
és egy kicsit laza szerkezetű lett a tésztája, de ettől még finom. Biztos
megcsinálom még máskor is.
Hozzávalók: (2,5
dl-es bögrével számolva)
1/2 bögre zabliszt
és tk. tönkölybúza liszt vegyesen (kb. 4 ek. zabliszt és 2 ek. tk.
tönkölyliszt)
½ tk.
szódabikarbóna
2 ek. karob por
1 csipet só
5 dkg vaj
¼ bögre nyírfacukor
1 kisebb tojás
½ kk. vanília aroma
1 tk. instant kávé
½ tábla diabetikus étcsokoládé
½ tábla diabetikus
tejcsokoládé
1 marék dióbél
A puha vajat habosra
verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát, a 1 ek. meleg vízben feloldott
kávét és összekeverjük. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a
szódabikarbónát és a sót, majd a tojásos masszához adjuk, és jól összekeverjük.
Végül hozzáadjuk az apró darabokra vágott csokoládékat és diót.
Sütőpapíros lemezre
evőkanálnyi halmokat teszünk a masszából (nem kell lelapogatni a halmokat) úgy,
hogy bőven hagyunk köztük helyet (kb. 4 cm-t) mert szétterülnek sülés közben és
180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve
hagyjuk a sütőlemezen a kekszeket, mert forrón még nagyon puhák és szétesnének.
Pár perc elteltével át lehet rakosgatni őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek,
majd rakjuk fémdobozba.
Címkék: cookie, cukormentes, csokoládés, diabetikus, keksz