Császármorzsa egyszerűen


Az a jó ebben a gyors édességben, hogy ha akarom császármorzsa, ha akarom palacsinta. Mind a két módon megállja a helyét. Egyszerű, pillanatok alatt kész. Nagyon finom hozzá a házi sárgabaracklekvár.

Hozzávalók: (1 adag)
1 tojás
3 ek. zabliszt
3 ek. tej
1 tk. nyírfacukor
csipet só

tálaláshoz diabetikus lekvár (nálam házi sárgabaracklekvár)

A tojást verjük fel kissé, adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük össze habverővel, hogy csomómentes legyen. Teflonserpenyőben pici olajat vagy vajat forrósítsunk fel, majd öntsük bele a masszánkat. Ha a tészta már elválik a serpenyőtől, fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is néhány másodpercig. Két fakanál segítségével, a tésztát gyors mozdulatokkal szaggassuk kisebb-nagyobb darabokra, borítsuk tányérra, adjunk mellé lekvárt és azonnal melegen tálaljuk.

Ha nem tépkedjük szét olyan mint egy vastag palacsinta.


Címkék: , , ,