Az a
jó ebben a gyors édességben, hogy ha akarom császármorzsa, ha akarom
palacsinta. Mind a két módon megállja a helyét. Egyszerű, pillanatok alatt kész. Nagyon finom hozzá a házi sárgabaracklekvár.
Hozzávalók: (1 adag)
1 tojás
3 ek. zabliszt
3 ek. tej
1 tk. nyírfacukor
csipet só
tálaláshoz diabetikus
lekvár (nálam házi sárgabaracklekvár)
A
tojást verjük fel kissé, adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük össze
habverővel, hogy csomómentes legyen. Teflonserpenyőben pici olajat vagy vajat forrósítsunk
fel, majd öntsük bele a masszánkat. Ha a tészta már elválik a serpenyőtől, fordítsuk
meg és süssük a másik oldalát is néhány másodpercig. Két fakanál segítségével,
a tésztát gyors mozdulatokkal szaggassuk kisebb-nagyobb darabokra, borítsuk
tányérra, adjunk mellé lekvárt és azonnal melegen tálaljuk.
Ha
nem tépkedjük szét olyan mint egy vastag palacsinta.
Címkék: desszert, diabetikus, édesség, zabliszt