Ebédre
szerettem volna a leves után másodiknak valami édes tésztát, de mivel nem
gondolkodtam előre, ezért csak valami szupergyors egyszerű dolog jöhetett
szóba. Elsőként a fánk jutott eszembe, végül is most van a szezonja, meg már
nagyon rég készítettem, hiszen nem éppen egy diétás, cukormentes, egészséges
kategóriába sorolható édesség. De úgy voltam vele, ha már bevillant nem
gondolkodok sokat rajta, csak egyszerűen kisütök valamit :)
Tényleg
gyors és szerintem nagyon finom is.
Hozzávalók:
250 g
tejföl (1,5 kis pohár)
20 dkg
teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tasak
sütőpor (15 g)
2 ek.
nyírfacukor
olaj a
sütéshez
A hozzávalókat
keverjük össze. A végeredmény nyúlós, ragadós massza kell, hogy legyen.
Kisebb
lábosban forrósítsunk fel olajat, majd két kanál segítségével adagoljunk a
masszából ízlés szerinti halmokat.
Pár
perc alatt süssük meg mindkét oldalát, majd szedjük papírtörlőre a fánkokat.
Még
langyosan a legfinomabb. Nálam házi cukormentes kajszibarack levár volt hozzá.
Az alapötlet
innen származik.
Címkék: cukormentes, desszert, diabetikus, édesség, fánk, teljes kiőrlésű