Teljes kiőrlésű szupergyors fánk


Ebédre szerettem volna a leves után másodiknak valami édes tésztát, de mivel nem gondolkodtam előre, ezért csak valami szupergyors egyszerű dolog jöhetett szóba. Elsőként a fánk jutott eszembe, végül is most van a szezonja, meg már nagyon rég készítettem, hiszen nem éppen egy diétás, cukormentes, egészséges kategóriába sorolható édesség. De úgy voltam vele, ha már bevillant nem gondolkodok sokat rajta, csak egyszerűen kisütök valamit :)
Tényleg gyors és szerintem nagyon finom is.

Hozzávalók:
250 g tejföl (1,5 kis pohár)
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tasak sütőpor (15 g)
2 ek. nyírfacukor
olaj a sütéshez

A hozzávalókat keverjük össze. A végeredmény nyúlós, ragadós massza kell, hogy legyen.
Kisebb lábosban forrósítsunk fel olajat, majd két kanál segítségével adagoljunk a masszából ízlés szerinti halmokat.
Pár perc alatt süssük meg mindkét oldalát, majd szedjük papírtörlőre a fánkokat.

Még langyosan a legfinomabb. Nálam házi cukormentes kajszibarack levár volt hozzá.


Az alapötlet innen származik.


Címkék: , , , , ,