Ezt a
desszertet hagyományos módon már többször elkészítettem a családnak - a receptet itt találod meg - és mivel minden alkalommal nagy sikert aratott, úgy
döntöttem, itt az ideje, hogy én is bűntudat nélkül ehessek belőle. Így készült
el ez a cukormentes verzió. A piskóta miatt kicsit macerásabb az elkészítése,
de megérte, mert nagyon finom lett.
Hozzávalók:
(30x18x5 méretű jénai tálhoz)
1 nagy pohár
tejföl (nálam 375 g-os)
8 ek. nyírfacukor
1 mk.
vaníliaaroma
1 db zöldcitrom
leve és reszelt héja
2 dl tejszín
1 cs.
habfixáló
A tejfölt
kikeverjük a nyírfacukorral, a vaníliaaromával és keverünk hozzá egy keveset a
lime lereszelt héjából (a többit meghagyjuk a tetejére díszítésnek) majd
hozzáadjuk a lime levét is. A tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a
habfixálót majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe.
Egy jénai
tál alját kirakjuk a piskóta csíkokkal (kb. akkora darabokat vágjunk, mint egy
babapiskóta) úgy, hogy hagyjunk köztük helyet. Rátesszük a krém felét, majd
ismét egy sor piskótát rakunk és a maradék krémet a tetejére simítjuk. A
félretett reszelt lime héjat a tetejére szórjuk és egy éjszakát a hűtőbe
tesszük.
Jól lehűtve tálaljuk.
Címkék: desszert, édesség, hideg, krémes, lime, sütés nélkül