Egy egyszerű és
gyors édesség, amit nagyon könnyen el lehet készíteni.
Hozzávalók:
2,5 dl darált
mandula
2 tojásfehérje
kevés mandulaaroma
(nálam ez fél mokkáskanál volt)
1 ek. por édesítő
(bármilyen édesítő lehet, ízlés szerint)
A tojásfehérjét
verjük fel kemény habbá, a darált mandulát óvatosan beleforgatjuk, majd
hozzáadjuk az édesítőszert és a mandulaaromát. Sütőpapírral bélelt
tepsibe teáskanál segítségével halmokba rakjuk, és egy órát pihentetjük. Előmelegített, 170
fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Ha már kezd picit
barnulni a teteje, jó is, könnyen megégnek! A mennyiség nem túl nagy, ezért aztán lehet
többszörözni is, azonban szerintem ez egy olyan édesség, amiből egyszerre csak
egy két darabot érdemes elnassolni és inkább élvezni kell az ízét a szánkban.
Címkék: aprósütemény, cukormentes, édesség, mandula