Számos brownie
recept létezik, de egy biztos, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető és nagyon
finom mind. Én Nigella receptje
alapján készítem mindig ezt a sütit, nálunk elsőre bevált ezért más recepttel
nem is próbálkoztam. A diabetikus változathoz egy kicsit módosítottam a
recepten és persze a hozzávalókon is. Így is nagyon finom.
Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg diabetikus
tejcsokoládé
3 tojás
10 dkg fruktóz
5 dkg nyírfacukor
1 ek vanília aroma
10 dkg tk.
búzaliszt
1 kk. só
2 marék dióbél
durvára törve
Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A
vajat és a kockákra tört csokoládét olvasszuk össze gőz felett, majd hűtsük ki.
Amíg hűl, egy tálban keverjük ki a tojásokat a cukrokkal és a vanília aromával.
Egy másik tálba pedig mérjük ki a lisztet és keverjük hozzá a sót. Ha az
olvasztott vajas csokoládénk kihűlt, keverjük össze a tojásos masszával és a
liszttel, majd adjuk hozzá a durvára tört diót is. Öntsük az egészet a tepsibe
és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig süssük.
Címkék: cukormentes, csokoládé, desszert, dió, édesség, sütemény